Advertisement

Problemi kod instalacije nekih programa

zbracun

PC guru
Jedan problem mi se vuće već duže vrijeme, i nikako da izađem na kraj sa njim. Sa dossta programa su problemi kod instaliranja, gdje ne pomaže ni ownwrship za cijeli C: disk. Kod instalacije u Program Data direktoriju se stvaraju direktoriji i fajle za program, ali u većini slučajeva, programa, ne dozvoljava da se stvori tamo ono šta treba, jer kao nema ovlasti. Jedino koji puta pomogne da uđem u dotični, novostvoreni direktorij i na njemu primjenim Ownership, tako da se datoteke naprave.
Problem koji nikako ne mogu riješiti je kada se pokuša napraviti prečac u Start meniju, jer za neke programe jeednostavno kaže da ne može stvoriti. Zbog tih problema ne mogu (još uvijek, uz sav trud) instalirati Office, Adobe alate, i još neke (sad se opet ne sjećam koje sve).
Dali postoji nešto da se preuzmu ovlasti odjednom za sve, a ne da moram svako malo ulazit u dubine i preuzimat ovlasti? U korisničkim računima sam administrator, i jedini korisnik, tako da nebi smio bit problem u tome.
 
Advertisement

dalmatino

............
Probaj ovako,Lokalni Disc C-svojstva
sada imaš opciju sigurnost klikneš na nju ,kada se otvori novi prozorčić klikneš na korisnika za kojeg želiš da ima sve ovlasti i ideš na uređivanje sada ubiraš i označiš kvačicom koje ovlasti mu daješ,ja sam za sve samo označiš kvačicom,klikneš na primjeni i nebi smjelo biti problema,TakeOwnership je dobra i korisna stvar al ona je samo za ovlasti u windowsimai ja jedini koristim moj komp pa vidiš koliko on toga napravi,to je što se tiče ovlasti a ako ne ide instalacija to može biti i oštećenje registra od strane virusa pa ako ne ide drugačije probaš sa ovim:

Repair MSI (Windows Installer)
 
Last edited:

zbracun

PC guru
Office 2007 i 2013 prijavljuju grešku već na početku: Microsoft office professional plus 2013 encountered an error during setup, i dalje ne ide. A ni ovaj programčić ne obavi posao do kraja. Neki dan malwarebytes nije našao ništa loše, tako da ću morat naći drugo rješenje. U krajnjem slučaju, šta mi se baš i neće, reinstalacija osmice. Mislim da u osmici inače fale neke stvari koje treba naknadno skinut sa microsoftovih stranica da bi sve radilo. Nailazio sam i na to, a ne sjećam se za šta je to trebalo. Isto za instaliranje nekih programa.
 
Last edited:

dalmatino

............
Ne fali osmici ništa što treba imati,koristim je od početka prvo osmicu sada 8.1 treba komp održavati ,dobar antivirus ,ne skidati i instalirati bilo što ,čistiti sa cclenare

Download CCleaner 4.09.4471 - FileHippo.com

i još što koristim je tuneup i defragler po potrebi,što se tiče deinstalacije to radim sa Revouninstalerom,free verziju

Download Revo Uninstaller Freeware - Free and Full Download - Uninstall software, remove programs, solve uninstall problems

Ako si pokrenuo instalaciju Office pa prekinuo tu mogu biti veliki problemi,jer ako je nešto već ušlo u registar treba brisati,probaj ići ovim putem: start upišeš regedit-enter ,HKEY -LOCAL -MACHINE- klikneš na tu strelicu ispred ako na popisu nema Software ako ima klikneš na strelicu do njega i potražiš to što se neda instalirati,kada ga pronađeš klikneš na njega i sada ti se otvara novi prozorčić na desnoj strani ,klikneš na default desnim klikom i maš opciju modify i otvara se value data ako ništa ne piše upišeš 0 ili 1 ako piše 0 zamjeniš sa 1 ili obratno ,potvrdiš sa OK i sada brišeš taj program na lijevoj strani i napraviš restart kompa,dalje pogledaš u program files ima li što od toga što želiš instalirati i brišeš,onad ideš na Localni Disc C i omogućiš prikaz skirivenih mapa i datoteka,kada omogućiš ideš na korisnici pa na svoj korisnički račun klik i imaš mapu AppData otvoriš je i provjeriš sve 3 mape ima li što u njima ako ima brišeš,i onda probaš instalirati to što ne ide,tako sam ja jučer imao problema sa Esetom i dok nisam to sve napravio nisam imao Internet,Office ima svoj alat za deinstalaciju O upiši u Google Office removel tool download,u biti najvažnije je ful deinstalirati ono što se želi instalirati ponovo ili ti je možda HDD u banani,ja bi ga provjerio a mislim da može biti problem i do RAM-a zavisi kako komp inače radi imali restart ,gasi li se sam itd. do osmice garant nije,kada nešto instaliraš instaliraj kao administrator ,da se malo ispravim ako je problem samo u ovlastima za instalaciju onda vjerovatno je problem u Windowsima tj. u postavkama sigurnosti a ako izbacuje razne erore onda po meni možda HDD ili RAM.probaj sa novim Windowsima biće puno toga jasnije,nema dana da ne instaliram neki program,instaliram,deinstaliram al Windowsi uvijek rade ko da su jučer instalirani
 
Last edited:

zbracun

PC guru
Zanimljivo da koristimo iste alate, samo šta ja koristim još kojega pride.
Evo, napravio sam po tvojoj uputi, ali dešava se potpuno isto. Iskreno rečeno, meni se rijetko desi da neznam rješenje za neki problem, ali sad sam zapeo. Inače, i ram i disk su novi i nemam sličnih problema ni u win xp, ni u win7 koji su mi još na kompu (ubuntu ni ne spominjem, pošto je druga priča). Ova osmica je x64, a prije nje sam imao x86, sa kojim nije bilo problema. Na kraju ispada da 64 bitna ne radi kako treba. Vidiš, open office se instalirao normalno. Da, sa nekim programima imam problema i zbog Microsoft.Jet.OLEDB.4.0, kojega kao nema, a pokušaj instaliranja nije bio uspješan..
Nezam, probaj razmislit dali bi mogla 64 bitna verzija stvarat probleme, pošto sa njom i nemam baš previše iskustva.
 

zbracun

PC guru
X64 podržava sve, i 64 i 32 bitne. Samo šta 32 bitni programi imaju svoj zasebni Program files. Vjerovatno su nešto sfušarili, pa ne radi sve kako treba. Možda su sredili u 8.1, ali imam ograničeni internet, pa bi skidanje bilo malo preskupo. Htio sam x64, između ostalog, za Adobe CS jer se na x86 ne instaliraju sve komponente.
 

dalmatino

............
Jednom davno sam probao 64-bitne windowse i pošto imam se programe 32-bitne ,neće ovo neće ono više nisam htio niti ću koristiti 64-bitne windowse ,mislim što se tiče brzine da nije to baš neka velika razlika
 

zbracun

PC guru
Da, na kraju ispada da 64 bitni ne podržavaju kako trea ni jedne ni druge programe. Čini mi se da ću se vratit na 32 bitne, makar će mi onda neke stvari falit. Al bolje i to, nego stalno zafrkavanje. Samo da smislim kako iz Thunderbirda napravim eksport poruka i kontakata.
 

zbracun

PC guru
Hvala, još kad bi mogao i moje acc - ove eksportirat, ali za to nisam našao dodatak. A dobro, to ćemo ručno. Eto, riješili smo neke stvari.
 
Top